Byer i Vietnam

Her har vi listet de byer vi har besøgt i Vietnam op og givet vores subjektive beskrivelse af stederne.

Hanoi: Vores udgangspunkt var i den gamle bydel, hvor man mødes af kaotisk trafik og må holde på hat og briller for at krydse gaderne. Husene er præget af den franske kolonitid. Tætpakkede gader med alskens ting i alle regnbuens farver. Suppegryderne koger og mændene spiller brætspil i gaderne ved små plastikstole og -borde. Hyggeligt og kaotisk på en og samme gang.

Halong City og Bay: En by der blot er udgangspunkt for de mange sejlture ude i Halongbugten. Byen har ikke særlig meget sjæl. Bugten til gengæld er præget af smuk natur, som man må opleve (sammen med mange, mange andre turister).

Mai Chau: En meget autentisk og smuk landsby 3-4 timer væk fra Hanoi med en øredøvende ro. Fantastisk bjerglandskab omkranser den hyggelige dal fyldt med rismarker, som man kan cykle omkring.

Sapa: Byen er stærkt præget af turisternes valfart hertil og de lokale kvinders kamp for at få en gruppe turister med på trekkingtur og overnatning hos sig selv. Landskabet omkring byen overdøver den turist-‘ødelagte’ by, og på trekkingtur får man virkelig en fornemmelse af livet blandt minoriteterne både i rismarken og i hjemmet.

Hue: Den gamle kongeby står meget uberørt hen, hvor man kan udforske de store bygningsværker, mens den nye bydel på den anden side af floden synes noget mere turistpræget.

Nha Trang: Et sandt ferieparadis for russiske par med de flotte strande, hvorfra man kan nyde udsigten til bjergene. Ikke så sært at russerne og mange andre tager hertil, for strandpromenaden synes at emme af Florida-stemning. Er man til strandliv (og natteliv) er dette stedet at tage hen, men man skal passe meget på sine ting.

Hoi An: En sand perle midt i Vietnam, hvor titlen som UNESCO’s verdensarv sikrer at byens atmosfære og hyggelige gader vedligeholdes. Bymidten med de gule franske huse er kun tilladt for cykelister og fodgængere, hvilket skaber en helt unik stemning af fred og ro. En kort cykeltur fra byen ligger fine strande og venter på besøg.

Dalat: Byen Dalat er ikke noget særligt i sig selv, men mulighederne for at begive sig ud i naturen omkring byen er nok så fine. Både kaffeplantager, blomsterproduktion og rapelling af vandfald er blandt nogle af de ting, som man kan opleve uden for byen, hvor der er fantastisk smukke og frodige bjerglandskaber.

Mui Ne: Strand og vand i en mindre kystby lægger op til afslapning. Ellers kan man hoppe på en jeep og tage på tur til forskellige Sand Dunes omkring Mui Ne. Det er næsten som at være i en ørken.

Ho Chi Minh City: Her mødes Vesten og Asien i en spændende cocktail. Trafikken synes noget mere organiseret end i resten af landet trods de mere end 10 millioner motorbikes. Skyskraber og blinkende skilte i alle farver og motiver pryder gadebilledet, men alligevel er der en skøn stemning at finde rundt i gaderne.

Skriv en kommentar