Byer i Myanmar

Her har vi samlet vores beskrivelser af de byer, vi har besøgt i Myanmar.

Yangon: Kører man fra den ene ende af byen til den anden får man sig vidt forskellige indtryk af bybilledet. Her er alt fra skyskrabere i den moderne metropol til det hektiske markedsliv, der summer i Chinatown, hvor folk også bosætter sig mellem husblokkene. Kontrasterne er store, men overalt bliver man mødt med smil og nysgerrige blikke.

Bagan (Nyaung U): En simpel by med kringlede grusveje, hvor hestevogne fragter både turister og lokale. Byen er rammen for turisternes udforskning af det imponerende tempelområde omkring Bagan, der er så stort, at man har mange templer helt for sig selv – eller blot i selskab med en bøffel.

Mandalay: En relativt moderne storby, hvor man dog også finder områder, hvor høns, geder og køer går frit som var man langt ude på landet.

Pyin Oo Lwin: En lille gammel koloniby med sin egen charme. Byen er stolt indehaver af National Garden, der blomstrer frodigt og er velbesøgt af de lokale.

Hsipaw: En lille bjergby, der er blevet stormet/indtaget af turister, der gladeligt drager på trekking.

Kalaw: Endnu en bjergby, der ikke har så meget andet at byde på end stort udbud af trekkingture herfra til Inle Lake/Nyaungshwe. Byen er dog omkranset af yderst smuk natur.

Nyaungshwe (Inle Lake): Turister vandrer omkring i gaderne, men her er også et livligt handelsliv omkring vandvejene til Inle Lake.

Kinpun (Golden Rock): En lille by, hvor souvenirboder er eksploderet frem på alle gader og stræder som følge af den meget velbesøgte Golden Rock, der er en lille times heftig bjergkørsel derfra.

Mawlamyine: En koloniby, der stadig summer af handelsliv ad flodvejen samt en samling af templer. Her er mulighed for at slentre gennem små gader med forskellige befolkningsgrupper.

Skriv en kommentar