9 episoder vi ikke glemmer

Efter 3½ måned på farten har vi efterhånden oplevet nogle virkelig skøre episoder, som vi sent glemmer.

  1. “Are you twins?” og “Are you sisters?” – de to spørgsmål er vi efterhånden blevet stillet rigtig, rigtig mange gange både af andre rejsende og de lokale. Men nej, vi er ‘bare’ kusiner.
  2. Et andet spørgsmål, som (heldigvis) kun er blevet stillet én enkelt gang, fik  jeg (Betina) fra en ejer af et guest house. Vi var lige ankommet og skulle se et værelse, da ejeren spørger mig, om jeg er gravid. Tak skal du ellers have. Godt nok har jeg både mavebælte og en lettere oppustet mave, men gravid er jeg godt nok ikke.
  3. Adskillige dyr har vi stiftet bekendtskab med på turen. Et af de værre var en mus (gætter vi på), der to nætter i træk i vores bungalow spiste sig igennem min (Betinas) taske ind til vores müslibarer og brød…. Dumme dyr.
  4. Peanuts har været vores favoritsnack på turen, men vi er ikke de eneste, der synes om dem. I et værelse sneg en hel hær af myrer sig ind i vores peanutspose…
  5. På ruinrundfart i en gammelbydel følger en af de mange vilde hunde, vi har set på turen,  efter os halvdelen af formiddag. Vi indleder en cykelflugt rundt mellem ruinerne og endelig lykkes det os at slippe af med bæstet.
  6. Vi forsøger at bestille (alt) andet end suppe hos en gadekøkkendame, men hun ender med at råbe af os. Hun fatter ikke noget, for hun bliver ved med at sige “No soup”. det hun mener er dog: “No. Soup” – altså hun laver kun suppe.
  7. Igen er det Betina, der står for skud. På en trekkingtur må vi smide strømper og sko for at krydse et vandlø. På den anden side tager Betina bare strømper og sko på igen, men da vi ankommer til overnatningsstedet 1,5 km senere, opdager jeg (Betina) en igle, der har suget sig fast på min fod. Føj.
  8. Igen, igen er det Betina, der er uheldig, da vi indlogerer os på et hostel, hvor katten (en af de mange) åbenbart har hygget sig i Betinas underkøje og efterladt lopper, der mildt sagt elskede Betinas blod.
  9. På et guest house i Vietnam, hvor vi er indlogeret på et firemandsværelse, oplever vi alligevel det groveste. En pige på værelset opdager, at hun har mistet en stor sum penge (ca. 5-6000 danske kroner) og inden vi tager afsted fra guest house’et, to morgener efter opdagelsen af de manglende penge, spørger hun, om hun må tjekke vores pengebælter. Det kan hun da bare gøre, men tyve er vi altså ikke!

 

 

 

1 thoughts on “9 episoder vi ikke glemmer

  1. Birte Matras siger:

    Det var været hyggeligt hele efteråret at følge jer gennem jeres beskrivelser
    I må være eller snart på vej hjem, smsede med Karoline forleden, – glæder mig til at se dig Juliane, 1. Juledag, og høre mere…
    God tur hjemover
    Kh Birte

    Like

Skriv en kommentar