Byer i Laos

Her har vi skrevet vores oplevelser af de forskellige steder, vi besøgte i Laos, ned.

Pakse: En halvdød provinsby med lettere slidte træk fra fransk kolonitid. Fra flodkanten (Mekong) har man en fin udsigt over landskabet med bjerge i baggrunden.

Don Det (én af de 4000 øer): En fantastisk, lille ø, der fylder én med fred og ro, når man færdes rundt på øens små stier blandt rismarker, skolebørn, køer og lokalbefolkning. Den lille ø i Mekongfloden giver rig mulighed for, at man om morgenen på østsiden kan se solopgang, og om aftenen kan man på modsatte side se solnedgang over de mange andre øer.

Savannakhet: På mange måder lige som Pakse, omend en anelse mere slidt, men samtidig fornemmer man det laotiske byliv uden at blive forstyrret af mange andre turister.

Vientiane: En overraksende lille og rolig hovedstad, hvor man kan nå rundt til seværdighederne på gåben, hvorved man kan indsnuse gadernes og byens atmosfæren.

Vang Vieng: En lillebitte by der helt og aldeles lever af turister og de populære adventure-ture. Byen ligger i en dal, hvor fantastisk smukke bjerge titter op i horisonten hele vejen omkring byen.

Luang Prabang: En fin, kulturrig by med et charmerende bybillede. Byen er som gammel, fransk kolonihovedstad på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og man ser, at den franske arkitektur er bevaret. Dette skaber sammen med floden, der som en hesteskoform omgiver byen, en særlig stemning.

Luang Nam Tha: Byen danner springbræt til trekkingture i nationalparken Nam Ha, men gør i sig selv ikke særligt væsen af sig – udover at den ligger naturskønt med panoramaudsigt til bjerge.

Skriv en kommentar